Ridskola för barn, vuxna & ungdom

På Ramsbergs Gård finns en liten ridskola för dig som söker småskalighet och kvalité. Vår specialitet är  små grupper, på olika nivåer för vuxna och ungdomar. Våra ridlektioner är 90 min långa och för nybörjarna och de lägre nivåerna innehåller alla lektioner också teori. När du har kommit längre så blir riddelen 90 min lång.

Vi tar emot barn, ungdomar och vuxna på olika nivåer. Vi har endast hästar.

Ridgrupperna består av 4 elever.

Vi erbjuder en bra utebana och en fantasisk miljö och terräng. Vi kommer att vara beroende av väder och och vind, men kan Ulla Håkansson utbilda Grand Prix hästar ute, så kan vi också utbilda ryttare ute. Vår utebana är välskyddad och inramad av stallbyggnaden på tre sidor.

 

Vi har lektioner i dressyr, hoppning och terräng.

 

Sommaren & hösten 2017

Regelbundna grupper både kvälls- och dagtid.

Du kan boka höstens ridning redan nu!

Mer information och bokning, Rolle 073-7590381 / Leif 070-3277338 eller avelochsport@hotmail.com

 

Kurser & nivåer för barn, ungdomar & vuxna

Nybörjakurs, 1 x 90 min lektion / vecka, (45 min praktisk teori & 45 min ridning)

Nybörjarkurs, intensiv,  2 x 90 min lektioner / vecka, (6 veckor = 45 min praktisk teori & 45 min ridning och 6 veckor 30 min teori och 60 min ridning)

Specialgrupp, hopp & markarbete

Specialgrupp, dressyr/hopp

Specialgrupp, dressyr

 

Din partner, hästen

I all ridutbildning är det viktigt att förstå och kunna vara en trygg ledare för din partner, hästen. Därför tycker vi att en ridskola lika mycket är en hästskola. Nyckeln till framgång inom ridsporten är förståelse och kunskap om hästen som individ och bra sits och balans av ryttaren. Det ger goda förutsättningar till en bra kommuniktion mellan ryttare och häst.

 

Nybörjare

Du kan börja rida i nästan vilken ålder som helst.

Vi ger dig möjlighet att välja mellan två olika kurser. En där du rider två gånger i veckan, intensiv och en där du har ett ridtillfälle per vecka. I båda kurserna varvas teori och ridning. Under de första lektionerna är teori- och riddelen, 45 min/45 min. När ryttaren lärt sig att ta hand om sin partner, hästen blir teori- och riddelen, 30 min/60 min.

Kursen lär dig att hitta den grundläggande sitsen och balansen till häst. Det ger dig möjlighet att hitta språket mellan hästen och dig, hjälperna. De olika ridvägarna på ridbanan utvecklar kommunikationen och balansen tränas först i skritt och sen i trav. Galoppen kommer in i form av longering, där ryttaren linlöps av ridläraren och i början endast behöver koncentrera sig på sig själv. Teorin är praktisk och handlar i början om att lära dig rykta, sadla, tränsa och leda ut. På det sättet lär du dig naturligt att kommunicera med hästen på marken. Enkel ridlära och kunskap i hästens beteende är viktigt för att du skall känna dig trygg och säker tillsammans med hästen.

 

Specialgrupper

Vi ger dig en unik möjlighet att i lugn och ro fördjupa din kunskap i ridning.

Du rider i 90 min och lektionen varvas med korta teorigenomgångar, analys och diskussion. Varje grupp har olika teman. Plan och mål tas fram tillsammans med gruppen. Vi försöker nivå anpassa grupperna så långt som det är möjligt.

 

Ridlärare

Ridlärare är Rolle Holmström och Leif Medin, båda är utbildade på Strömsholm och har lång erfarenhet av utbildning av ryttare och häst. 

 

Anmälan och tider

Ridlektioner arrangeras kvällstid mellan kl 17.30-20.30. Om intresse finns kan vi sätta in ridlektioner även dagtid och på helger.

 

 

 

Du kan redan nu börja anmäla dig. Anmälan och mera information får du på tel. 070-3277338 eller på e-mail.

 

Prislista

Ridlektion, junior                        250,-

Ridlektion, senior                        290,-

Privatlektion, 45 min                   350,-

Strölektioner junior opch senior    300,-

Betalningen sker mot faktura två-fyra gånger per kurs, enligt överenskommelse.

Alla priser är inklusive moms.


Välkommen

Välkommen till www.ramsberg.n.nu.

Nyhetsbrev

Länkar

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)